Knoflooksoep

Wat heb je nodig? (2 pers.)

2 losse teentjes knoflook

1 bol knoflook

1 takje rozemarijn

2 sjalotten, fijn gesnipperd

1 aardappel, in blokjes gesneden (schillen hoeft niet)

500 ml. groentebouillon

1 eetlepel soya kookroom (of créme fraiche)

olijfolie

zout en peper

 

Wat te doen?

Snijd het topje van de bol knoflook eraf. Plaats op een vel aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Wikkel het folie strak om de bol en plaats ongeveer een uur in de voorverwarmde oven (hetelucht 200 graden/oven 180 graden). Dit kun je op ieder gewenst moment van jouw dag doen, als je de soep gaat maken heb je het belangrijkste ingrediënt al klaar. Als de knoflook is afgekoeld, dan druk je met een theelepeltje de teentjes uit. Deze knoflooksmurrie heb je nodig voor je soep. Dit was het meeste werk, want nu gaat het snel. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalotten en voeg daarna de in plakjes gesneden knoflooktenen, knoflooksmurrie, de aardappelblokjes en de rozemarijn toe.  Giet de bouillon erbij en laat 20 minuten zacht koken. Pureer alles goed en schenk in kommen. Sop met een beetje brood, daarvan word ik altijd een beetje blij.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hebe (vrijdag, 04 december 2020 13:32)

    heerlijk en simpel zo lijkt het
    deze staat op mijn ga ik maken lijstje ♥
    geheel vegan