Ander lekkers

Buffalo wings, maar dan van bloemkool. Zo eet je bloemkool op een wel heel andere wijze. Het lijkt zelfs een beetje op kip. Slow food zonder teveel gedoe. Dit móet je gewoon maken en proberen!

Een tonijnsalade zonder vis! Okay, de viseter zal dit niet snel als een vervanger voor de echte vissalade zien, maar op een warme zomerdag is dit heel lekker met wat sla, sperziebonen of andere leftover groenten. Kan ook prima bij de bbq (in plaats van de aardappelsalade) of op een toastje. Let op, want het vult enorm. Weinig plaats meer voor ander lekkers!

Ik heb de komkommer geserveerd met vegan gehakt. Daar is niet heel gemakkelijk aan te komen, maar vegetarisch gehakt van de buurtsuper kan ook een goede vervanging voor het vlees zijn. Dat geldt ook voor de oestersaus. Vegan is bijna niet te verkrijgen, vegetarisch weer wat makkelijker. Niet te veel moeite doen voor je ingrediënten? Dan koop je toch gewone oestersaus!

Dit recept is tasty! Snel en simpel. Gewoon on da side als bijgerecht of met rijst als een hoofdgerecht.

Ik eet sneetjes van dit brood voor het ontbijt. Een lekker snel en zoet ontbijt (yep, er zit veel suiker in) en gemaakt zonder eieren. Verslavend lekker dit!

Nicecream. Geen koe aan te pas gekomen. Zonder zuivel dus. Lekker als ontbijt, maar als toetje of tussendoortje ook goed te doen!

Geroerbakte spruitjes met amandelen. Zooo eenvoudig en zooo lekker! Ik eet dit met een handvol gekookte sperziebonen en een Portobello (paddestoel) uit de oven (10 minuutjes/hete lucht 175 graden)

Bimi of broccoli met pompoensaus. Een verrassend lekker gezond gerecht.

Rauwe groenten? Yep. Crunchy en heel lekker. Geen pan nodig, alleen maar even je oven voor het roosteren van de pecannoten. 

Ik ontbijt bijna nooit, dat hoor ik veel mensen vaak zeggen. Jammer. Ik kijk altijd weer uit naar het ontbijt. Ben je druk, dan heb je geen excuus om dit gezonde groene goedje te nuttigen. In een mum van tijd klaar!

Meer weergeven