Mangobrood

Wat heb je nodig? (voor een heel brood)

200 gram bloem (+ een beetje extra)

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel gemberpoeder

1 theelepel vanille extract

80 ml zonnebloem- of kokosolie (+ een beetje)

200 gram suiker

2 rijpe mango's

2 eetlepels gebroken lijnzaad

35 gram gepelde pistachenoten

35 gram cashewnoten

15 gram geraspte kokos

 

Wat te doen?

Oven voorverwarmen op 200 graden (elektrisch). Meng de bloem met het bakpoeder, kaneelpoeder, zout en gemberpoeder in een kom. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer ongeveer 135 gram en zet de overgebleven blokjes opzij. Meng in een andere kom het vanille extract, de olie, de suiker, het lijnzaad en de mangopuree. Voeg dit zoete goedje toe aan de bloem in de andere kom en mengen maar. Als laatste de mangoblokjes, kokos, pistachenoten en de cashewnoten door het mengsel roeren. Doe het beslag in een met olie ingevette en bloem bestoven cakeblik. Na een uur en 20 minuten in de oven is het brood klaar (check even met een prikker, komt die schoon eruit, dan is het brood gaar en kun je lekker zoetekauwen).

Reactie schrijven

Commentaren: 0