Pasta met boerenkool

Wat heb je nodig? (2 pers.)

400 gram boerenkool

1 knoflookteen

1 ui

geraspte schil van 1 biologische citroen

chilivlokken

zout en peper

150 gram spaghetti

beetje olijfolie

 

 

 

 

 

 

Wat te doen?

Kook een ruime hoeveelheid water en voeg de boerenkool toe. Laat 4 minuutjes zacht meekoken. Haal met een schuimspaan de boerenkool eruit en zet apart. Kook in het kookvocht van de boerenkool de spaghetti. Tegen de tijd dat de spaghetti bijna klaar is, fruit in een koekenpan de ui en de gesnipperde knoflookteen. Voeg de boerenkool, chilivlokken, zout en peper toe en roerbak nog een minuutje of twee. Roer dan de citroenrasp toe en meng alles met de spaghetti. Niet vegans doen er nog wat pecorino of parmezaan overheen. Fresh and simple!

Reactie schrijven

Commentaren: 0