Pompoensaus

 

Wat heb je nodig? (2 pers.)

1 kleine kabocha-pompoen

1 gepelde knoflookteen

1 ui in vier stukken

olijfolie

2 theelepels sojasaus

anderhalve eetlepel tahin

1 eetlepel citroensap

250 gram broccoli of bimi

(vegan)boter

zout en peper

 

Wat te doen?

Over voorverwarmen op 200 graden. De pompoen met schil in parten snijden, pitten verwijderen. De parten pompoen in een braadslee doen, afdekken met aluminiumfolie. Laat 35 minuten garen, tot ze zacht zijn. Leg er na 15 minuten de ui en de knoflook bij. Kook de broccoli/bimi beetgaar (zo tegen het einde van de gaartijd van de pompoen). Doe de pompoen, ui, knoflook, tahin, sojasaus, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en meng tot een puree. Roer de boter er door en breng op smaak met zout en peper. Leg de broccoli/bimi op een bord, schenk de pompoenpuree/saus erover en serveer. Is de saus wat te dik? Dan roer je er wat kookvocht van de broccoli/bimi door. Enjoy.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0