Asian twist

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1/2 witte kool

1/2 rode kool

1 liter groentebouillon (niet vegans nemen vis- of kippenbouillon)

200 gram rijstnoedels

150 gram oesterzwammen

een scheutje sojasaus (geen ketjap!)

sap van 2 limoenen

2 eetlepels sesamolie

1 eetlepel sesamzaad

1/2 eetlepel sambal (per kom)

bladpeterselie ter garnering

 

Wat te doen?

Snijd de kool in dunne reepjes en blancheer de kool 4 minuten in kokend water. Laat de kool uitlekken en bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en voeg de oesterzwammen en de kool toe. Kook nog 2 minuten. Draai het vuur uit en breng de bouillon op smaak met de sojasaus en het limoensap. Voeg de rijstnoedels toe en verdeel de maaltijdsoep over de kommen. Druppel er per kom wat sesamolie in en bestrooi met het sesamzaad. Schep per kom een halve eetlepel sambal in het midden en voeg de bladpeterselie toe. Comfort food!

Reactie schrijven

Commentaren: 0