Wat heb je nodig? (voor een pan vol soep)
1 grote bloemkool
4 eetlepels (vegan) boter
2 uien, gesnipperd
1 eetlepel bloem
1 groentebouillonblokje
750 ml. water
500 ml. (soja) kookroom
3 eetlepels fijngehakte pistachenoten
1 handvol broccoli spruiten of alfalfa
zout en peper
2 eetlepels citroensap
olijfolie ter garnering
Wat te doen?
Snijd een aantal roosjes van de bloemkool af (deze ga je later bakken) en snijd ze in dunne plakjes. De rest van de bloemkoolroosjes kun je in grove stukken snijden. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de ui. Voeg de grove stukken bloemkool toe en bak 5 minuten mee. Bestuif met de bloem en bak kort mee. Blus af met 750 ml water samen en breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoor heen en voeg de kookroom toe. Kook de soep op een laag vuur zo'n 15 minuten. Roer af en toe door. Verhit 2 eetlepels boter in een (andere) koekenpan en bak de plakjes bloemkool 3 tot 5 minuten. Regelmatig omkeren en op smaak brengen met zout en peper. Pureer de soep fijn en breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Schep de bloemkoolsoep op een bord. Leg er de gebakken plakjes bloemkool erop, garneer met de pistachenoten en de broccoli spruiten/alfalfa. Garneer met de olijfolie (zie foto).
Reactie schrijven