Boerenkoolpuree met gemarineerde roosjes en prei

Wat heb je nodig? (2 pers.)

2 kleine bloemkolen

200 ml. wittewijnazijn

2 theelepels komijnzaad

2 theelepels korianderzaad

2 eetlepels suiker

zout en peper

400 ml kokosmelk

1 stengel citroengras

2 dikke preien

groentebouillon 

 

 

 

 

Wat te doen?

Snijd 1 bloemkool in plakken en doe ze in een kom. Rooster in een koekenpan het koriander- en komijnzaad. Kook de wittewijnazijn met 250 ml. water, de suiker en anderhalve theelepel zout. Roer de geroosterde koriander en komijn erdoor. Schenk alles over de plakken bloemkool en laat een nacht in de koelkast staan. De volgende dag kook je de roosjes van de andere bloemkool samen met het citroengras (even kneuzen) en de kokosmelk. Als de bloemkool gaar is verwijder je het citroengras, giet je de kokosmelk af en pureer je het geheel. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de prei in stukken van twee centimeter. Doe in een koekenpan een laagje groentebouillon en kook de prei ongeveer in 5 minuten gaar (halverwege even de stukken omdraaien). Haal de rauwe bloemkoolplakken uit de marinade. Leg op een bord, schep de bloemkoolpuree erop en serveer met de stukken prei. Als je dit leest dan lijkt het veel werk, maar het is zo klaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0