Couscoussalade met aardbeien en avocado

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

8 eetlepels olijfolie

zout en peper

125 gram couscous

1 ui, fijngesneden

3 wortels, geschrapt en in blokjes gesneden

60 gram pijnboompitten

2 eetlepels suiker

1 (biologische) citroen

platte peterselie

300 gram aardbeien

1 avocado

 

Wat te doen?

Maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking en breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel olie. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en neem ze eruit. Verhit 1 eetlepel olie in een pan bak er de wortel 3 minuten in. Doe de ui erbij en bak nog 2 minuten verder. Bestrooi met de suiker en laat het geheel bruin karamelliseren. Neem van het vuur en breng op smaak met een beetje zout en peper. Was de citroen, wrijf droog en rasp de schil eraf. Pers uit en roer het sap samen met de schil, zout en peper door de resterende olijfolie. Snijd de aardbeien en de avocado in stukjes. Meng de couscous met de gekaramelliseerde wortel/ui, pijnboompitten, aardbeien, avocado en giet de olijfolie met citroen erover. Garneer met de peterselie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0