Noodles and mango

Wat heb je nodig? (voor 4 pers.)

1 1/4 dl mirin

40 gram suiker

2 tenen knoflook, fijngehakt

1/2 theelepel zout

1/2 chilipeper, fijngehakt

1 theelepel sesamolie

1 limoen, schil geraspt en sap uitgeperst

zonnebloemolie

2 aubergines, in blokjes van 2 cm.

een handvol in plakjes gesneden champignons

200 gram sobanoedels

1 mango, in blokjes gesneden

20 gram munt

1/2 rode ui, in fijne ringen

 

Wat te doen?

De dressing: verwarm in een steelpannetje de mirin met suiker en zout tot de suiker begint op te lossen (ongeveer 1 minuutje). Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook, chilipeper en sesamolie door. Laat afkoelen en voeg de limoenschil en -sap toe. Even roeren. De noedels: Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine goudbruin. Voeg aan het einde van de baktijd de champignons toe en roerbak even. Neem uit de pan en bestrooi met zout. Kook de noedels in kokend water en giet ze af. We zijn bijna klaar hoor! Vermeng de noedels in een kom met de dressing, mango, aubergine, champignons, munt en de ui. Eten kun je nog niet, want laat het minimaal een uurtje of twee staan zodat de smaken kunnen intrekken. Daarna kun je de noedels serveren. Koud eten dus. Ook ideaal als een lunchgerechtje!

Reactie schrijven

Commentaren: 0