Roerbak komkommer

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

2 tenen knoflook, gesnipperd

1/2e rode of groene peper, zaadlijsten verwijderd en fijn gesnipperd

1 stukje gember

1 verpakking vegan gehakt

3 eetlepels oestersaus

2 komkommers

1/2 eetlepel sesamolie

1 eetlepel zwart sesamzaad

1 eetlepel wit sesamzaad

sap van 1 limoen

koriander

zonnebloem- of kokosolie

 

Wat te doen?

Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt er rul in. Voeg de knoflook toe, de gember en de rode peper en bak twee minuten mee. Voeg als laatste de oestersaus toe en kook verder totdat het gehakt klaar is. Snijd de komkommers doormidden en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd in stukjes van 1 cm. Doe wat olie in een andere pan en roerbak de komkommer 3 tot 4 minuten. Draai het vuur uit en blus af met de sesamolie en garneer met het sesamzaad en de koriander. Tasty met basmatirijst. Snel klaar, nietwaar? 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0