Sla in je soep

Wat heb je nodig? (voor een pannetje vol)

kokosolie

1 grote ui, in ringen gesneden

2 preien, gesneden

1,5 liter groentenbouillon

2 wortels, in plakjes gesneden

80 gram witte rijst

2 tenen knoflook

1 laurierblad

2 x kropsla, in repen gesneden, stronk verwijderd

nootmuskaat

80 gram rucola, grof gehakt

vegan culinaire soja room

zout en peper

 

Wat te doen?

Doe wat kokosolie in een pan en voeg de ui en de prei toe. Roerbak 3-4 minuten. Voeg daarna de bouillon, de plakjes wortels, de rijst, de knoflook en het laurierblad toe. Kook 25 minuten en verwijder het laurierblad. Vervolgens de sla toevoegen en nog 6-8 minuten koken (af en toe roeren). Laat de soep wat afkoelen, pureer en voeg de soja room en de rucola toe. Breng op smaak met, nootmuskaat, zout en peper. Serveren maar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0