Smoky black bean chili

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1 eetlepel olijfolie

1 ui, gesnipperd

500 gram in blokjes gesneden zoete aardappels

2 teentjes knoflook, gesnipperd

1 rode peper

2 theelepels komijnpoeder

2 theelepels chilivlokken

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 blik tomatenblokjes

1 blik zwarte bonen

600 ml groentebouillon

1 (Hass) avocado, in plakjes gesneden

1 eetlepel geroosterd sesamzaad

300 gram cashewnoten voor de cashewcream (je leest hieronder hoe dat te maken)

1 theelepel limoensap

zout en peper

 

Wat te doen?

Doe de cashewnoten in een bakje en zet onder water. Laat vier uur staan. Als je dit recept wilt maken en je bent vergeten om de cashews te weken, dan kun je ze ook in 10 minuten in een pan water zacht koken. Giet de cashewnoten af en doe ze in een keukenmachine, samen met 1 theelepel limoensap, 1 theelepel zout en een kopje koud water. Mengen en fijn malen totdat er een romige saus ontstaat. Zo, de cashewcream is klaar. Nu de rest.

 

Verwarm de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en kook 8 minuten zachtjes totdat de ui licht karamelliseert. Doe de aardappelblokjes en de knoflook erbij en roerbak zo'n 8 minuten. Doe de rode peper in zijn geheel in de pan, samen met de chili, komijnpoeder en paprikapoeder. Roer totdat je de kruiden goed ruikt. Voeg dan het blik tomaten toe samen met de zwarte bonen en de groentebouillon. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en kook onder af en toe roeren nog 30 minuten. Haal de rode peper eruit en breng op smaak met zout en peper. Schep het gerecht op een diep bord, garneer met de avocado en een flinke schep cashewcream. Top it met het geroosterd sesamzaad. Holy smoke!

Reactie schrijven

Commentaren: 0