Tajine

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1 aubergine, in blokjes gesneden

2 tenen knoflook, in plakjes gesneden

1 rode paprika, in reepjes gesneden

1 gele paprika, in reepjes gesneden

1 rode ui, in ringen gesneden

2 wortelen, in blokjes gesneden

5 eetlepels Worcestershiresaus

7 eetlepels water

2 theelepels zwarte peper

2 eetlepels gemalen komijn

2 eetlepels gerookt paprikapoeder

2 eetlepels kaneelpoeder

1 theelepel geraspte gember

1 eetlepel chilivlokken

8 dadels, ontpit en fijngesneden

1 blikje kikkererwten

2 blikken tomatenblokjes

koriander, limoensap en zout om op smaak te maken

 

Wat te doen?

Verhit de Worcestershiresaus met het water kort in een grote pan met dikke bodem of tajine. Voeg de aubergine, knoflook, paprika's en de ui toe. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur (af en toe roeren). Doe wortelen, zwarte peper, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, gember en de chilivlokken erbij en roer nog zo'n vijf minuten. Daarna gaan de dadels en tomatenblokjes in de pan en laat het geheel op een laag vuur zo'n 15 minuten koken (af en toe roeren).  Als laatste voeg je de kikkererwten uit blik toe en kook je nog 5 minuten verder.  Het gerecht is klaar! Maak eventueel nog op smaak met limoensap, koriander en zout. Ik eet er het liefst ook nog amandelen en avocado bij.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0