Tartaar van tomaat en avocado

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1 vleestomaat

1 kleine sjalot, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesnipperd

1 avocado

sap van een halve limoen

1 theelepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel chilivlokken

zout en peper

tomaat en peterselie ter garnering

 

Wat te doen?

Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees klein. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine stukjes. Bedruppel met het limoensap. Meng de avocado met de tomaat, de knoflook, de sjalot en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en voeg het paprikapoeder en de chilivlokken toe. Als je dit mengsel nu een half uurtje in de koelkast zet, dan trekken de smaken lekker in. Plaats per portie een serveerring op een bord en vul voor de helft met het avocado/tomaatmengsel. Garneer met de tomaat en peterselie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0