Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
1 blik cannelloni bonen
1 bakje cherrytomaten, de tomaten gehalveerd
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 rode ui, in ringen gesneden
1 aubergine
handvol kiemen (broccoli, alfalfa, etc.)
3 eetlepels tahin (Turkse supermarkt)
1 eetlepel olijfolie + een beetje om in te bakken
1 eetlepel witte wijnazijn
zout en peper
zwart sesamzaad
Wat te doen?
Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met zout. Laat een half uurtje uitlekken in een vergiet. Doe wat olijfolie in een pan en roerbak de aubergine goudbruin. Bestrooi met wat peper. Doe de aubergine met de overige groenten in een schaal en hussel. Meng de tahin met de olijfolie en de witte wijnazijn en giet de dressing over de groenten. Garneer met de kiemen en het zwarte sesamzaad. Als je dit even laat staan in de koelkast, dan trekt de smaak van de dressing heerlijk in de aubergine. Dit kan ook een ideaal hoofdgerechtje zijn!
Reactie schrijven