Vegan jambalaya

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1 aubergine, in blokjes gesneden

2 uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook, gesnipperd

2 rode paprika's, in blokjes gesneden

1/2 bosje tijm

3 eetlepels zonnebloemolie

200 gram basmatirijst

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1/2 theelepel chilivlokken

1 theelepel kerrie

1 blik gepelde tomaten uit blik

1 groentebouillonblokje

400 ml. water

1 bosje bladselderij, gewassen en fijngesneden

zout en peper

 

Wat te doen?

Verhit de olie in een grote pan en fruit er de aubergine, paprika, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in. Voeg de rijst toe en bak nog 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, chilivlokken, kerrie, de gepelde tomaten uit blik, het bouillonblokje en de tijm toe. Kook met de deksel op de pan op middelhoog vuur, zo'n 20 minuten totdat de rijst gaar is. Roer even voordat de rijst gaar is de bladselderij toe. Breng op smaak met zout en peper. Voor een extra bite kun je wat ringen jalapenopeper toevoegen (optioneel). 

Reactie schrijven

Commentaren: 0