Vegan paëlla

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1/2 ui, fijngesneden

1 rode paprika, in reepjes gesneden

1 gele paprika, in reepjes gesneden

1/2 venkelknol, in lucifers gesneden

2 laurierblaadjes

2 tenen knoflook, fijngehakt

1/2 theelepel gerookt paprikapoeder

1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)

1/2 theelepel cayennepeper

150 gram risottorijst of paëllarijst

1 theelepel saffraandraadjes

1 dl droge witte wijn

4 1/2 dl. groentebouillon

handvol gesneden champignons

200 gram tuinbonen (diepvries of uit pot)

12 cherrytomaatjes, doormidden gesneden

5 artisjokharten (uit blik)

15 kalamataolijven, ontpit en gehalveerd

2 eetlepels gehakte bladpeterselie

4 parten citroen

olijfolie

 

Wat te doen?

Verhit olijfolie in een braadpan, koekenpan, paëllapan of welke andere grote pan je hebt. Smoor de ui 5 minuten. Doe de paprika's en venkel erbij. Bak 5 minuten op halfhoog vuur (tot ze gaar zijn). Bak de knoflook 1 minuut mee. Roer de geelwortel, paprikapoeder, cayennepeper en laurierblad erdoor. Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten en doe de witte wijn en de saffraan erbij. De wijn maximaal 1 minuut laten inkoken en roer de bouillon en de champignons erdoor. Draai het vuur laag en laat alles 20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Niet roeren!  Na 20 minuten pan van het vuur halen, proeven of er wat zout bij moet en strooi dan de tomaten, artisjokken en tuinbonen over de rijst en dek de pan af, bijvoorbeeld met aluminiumfolie. Laat 10 minuten staan en daarna kun je de olijven, de peterselie en de citroen erbij doen. Olé.

Reactie schrijven

Commentaren: 0