Wat heb je nodig?
scheut olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijn gesneden
1 rode puntpaprika, in reepjes gesneden
1/2e witte kool, in stukjes gesneden
3 kleine aardappels met schil, in dunne plakjes gesneden.
1 eetlepel chilivlokken (pul biber)
1 theelepel gemalen komijnzaad
2 theelepels suiker
1 pak passata
1 liter groentebouillon
1 kop rijst (bruine of wilde)
1 blik rode kidneybonen
peterselie of koriander ter garnering
Wat te doen?
Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak zo'n vijf minuten totdat de groenten goudbruin zijn. Voeg daarna de paprika, kool, aardappels, chilivlokken, komijnzaad, passata en de suiker toe en roerbak constant vier minuten lang. Daarna kunnen de rijst, kidneybonen en de groentebouillon erbij in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en kook nog een half uur, totdat de rijst en de aardappels gaar zijn. Garneer met de peterselie of koriander.
Reactie schrijven