Vietnamese bloemkool

Wat heb je nodig? 

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1/2e rode peper, fijngehakt inclusief zaadlijsten

1 sjalotje, fijngesnipperd

2 tomaten, in blokjes gesneden

1 ui, fijngehakt

1 eetlepel tamari of sojasaus (ketjap)

1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld

120 ml. groentebouillon

1 eetlepel limoensap

1 theelepel five-spice poeder

1 bosui, het witte gedeelte in ringetjes gesneden

1 eetlepel olijfolie

 

Wat te doen?

Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de knoflook, sjalot en rode peper totdat de ui goudbruin is. Voeg de tomaten en de tamari of sojasaus toe en roerbak zo'n vier minuten. Daarna gaan de ui, bloemkoolroosjes, groentebouillon, limoensap, five-spice poeder en de bosui in de pan. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren zo'n 12 minuten koken, totdat de bloemkool beetgaar is. Zeg dan hardop: ăn ngon miệng nhé!

Reactie schrijven

Commentaren: 0