Bakbanaan in kokoscreme

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

2 grote bakbananen

2 eetlepels plantaardige olie

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden

475 ml. ongezoete kokosmelk (blik)

1 eetlepel tamari of sojasaus (ketjap)

150 gram spinazie

zout en peper

gekookte witte rijst of gekookte aardappelen om erbij te eten

 

Wat te doen?

Pel de bananen en snijd ze in de lengte door. Vervolgens snijd je ze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de plakjes banaan zo'n 5 minuten (let op dat ze niet te gaar worden en in puree veranderen). Haal de plakjes uit de pan en zet ze even apart. Verhit nu de andere eetlepel olie in de pan en bak de ui en de knoflook totdat ze een goudbruine kleur hebben. Voeg dan de rode peper toe en roerbak kort mee. Vervolgens de kokosmelk erbij gieten en de tamari of de sojasaus. Laat 15 minuten langzaam koken totdat de saus wat dikker wordt. Voeg de banaan en de spinazie toe, wacht totdat de spinazie is geslonken en breng op smaak met zout en peper. Eet met rijst of aardappels.

Reactie schrijven

Commentaren: 0