Mango black bean soup

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 ui, fijngehakt

1 rode paprika, in stukjes

1 (zoete) aardappel, geschild en in stukjes

1 blik gepelde tomaten

1 kleine groene peper, in ringetjes gesneden

175 ml. groentebouillon

1 blikje zwarte bonen, uitgelekt

1 rijpe mango

1 eetlepel plantaardige olie

zout en peper

gehakte koriander om te garneren

 

 

Wat te doen?

Pak een soeppan en verwarm de olie. Bak de knoflook en de ui totdat de groenten goudbruin zijn. Voeg de paprika, aardappel, de gepelde tomaten (met het sap), de groentebouillon en de groene peper toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 15 minuten langzaam koken. Schil de mango en snijd het fruit in blokjes. Doe de zwarte bonen bij de soep en laat ze warm worden. Doe daarna de blokjes mango in de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de koriander. Yay!

Reactie schrijven

Commentaren: 0