Sweet Caribbean chili

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

plantaardige olie

2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes gesneden

1 ui, in blokjes gesneden

1 eetlepel chilisaus

120 ml. kokosmelk

1 eetlepel limoensap

2 eetlepels tomatenpuree

1 klein blikje rode kidneybonen

40 gram sperziebonen, in stukjes

zout en peper

1 kleine mango, geschild en in blokjes gesneden

15 gram gesneden koriander 

 

Wat te doen?

Verhit de olie in een pan en voeg de bleekselderij, knoflook, paprika en ui toe. Roerbak op een laag vuur voor 5 minuten. Doe de chilisaus erbij en kook nog 2 minuten. Giet de kokosmelk in de pan en vervolgens mogen het limoensap, de tomatenpuree, de kidneybonen en sperziebonen erbij. Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en kook op een laag vuur onder af en toe roeren, zo'n 20 minuten. Daarna gaat de helft van de mango erbij en de koriander. Kook nog eens 10 minuten op een laag vuur. Schep de chili op een bord, garneer met de overgebleven mango en eet het met de rijst. Sweet!

Reactie schrijven

Commentaren: 0