Fruitcurry met kokosrijst

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

plantaardige olie

1 appel, bij voorkeur niet al te zoet, geschild en in blokjes gesneden

1 ui, fijngehakt

1 eetlepel kerriepoeder

2 eetlepels water

4 schijven verse ananas, in stukjes gesneden

60 gram rozijnen

60 gram gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden

zout en peper

nog 1 ui, fijngehakt

1 kop Arborio (risotto)rijst

1 blik kokosmelk

 

Wat te doen?

Verwarm in een pan de olie. Voeg 1 fijngehakte ui toe en bak 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak totdat de rijstkorrels glanzen. Voeg de kokosmelk toe en laat op een laag vuur met de deksel op de pan gaar koken (ongeveer 20 minuten). Als de rijst dreigt droog te koken, voeg dan steeds kleine beetjes water tijdens het koken toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng in een andere pan de olie aan de kook en voeg de stukjes appel en de andere fijngehakte ui toe. Roerbak 5 minuten. Vervolgens strooi je de kerriepoeder erover en doe je de 2 eetlepels water, de ananas, de rozijnen en de reepjes abrikozen erbij. Breng op smaak met zout en peper en laat op een laag vuur 10 minuten koken (af en toe goed roeren!). Serveer de rijst met de fruitcurry. Strooi eventueel wat gebrande en fijngehakte pinda's erover. Fruity lekker dit!

Reactie schrijven

Commentaren: 0