Okra curry

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

plantaardige olie

2 uien, in ringen gesneden

240 gram okra, in ringetjes gesneden (de uiteinden verwijderd)

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels kurkuma (geelwortel)

1 eetlepel kerriepoeder

2 tomaten, in blokjes gesneden

zout

1 theelepel vers geraspte gember

1 teen knoflook, fijngesneden

sap van 1 limoen

peper

 

Wat te doen?

Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe. Roerbak zo'n 4 minuten, totdat de ui-ringen bruin zijn. Doe de okra in de pan samen met de chilipoeder en de kurkuma. Roerbak 5 minuten. Vervolgens kunnen het kerriepoeder, de tomatenblokjes, een snufje zout, gember en de knoflook erbij. Roerbak nog 6 minuten. Giet het limoensap erbij en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en eet het met gekookte aardappelen (in de schil).

Reactie schrijven

Commentaren: 0