Bulgur Mathrooba

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 uien, grof gehakt

1 groene peper, grof gehakt inclusief zaadlijsten

1 eetlepel tomatenketchup

3 tomaten, grof gehakt

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel kurkuma (geelwortel)

1 theelepel kerrie

60 gram rode linzen

120 gram bulgur

300 ml groentebouillon

plantaardige olie

 

Wat te doen?

Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook, ui en groene peper toe. Bak 4 minuten onder af en toe roeren. Doe daarna de tomatenketchup, tomaten, komijn, kaneelpoeder, kurkuma en kerrie in de pan en roerbak op een laag vuur, zo'n 5 minuten. Wat ruikt het lekker nu hé? Vervolgens doe je de bulgur en de linzen in de pan en giet je de bouillon erbij, totdat alles net onder water staat. Kook 20 minuten onder af en toe roeren op een laag vuur. Voeg wat water toe als het dreigt droog te koken. Garneer met peterselie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0