Couscous met pistache enzo

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

plantaardige olie

3 tenen knoflook, in plakjes gesneden

200 gram couscous

300 ml. groentebouillon

1 theelepel gemalen komijnzaad

1 eetlepel kaneelpoeder

1 theelepel kardemom

limoenschil van een halve limoen, in reepjes (zest)

zout en peper

30 gram gepelde pistachenoten 

40 gram gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden

sap van een halve limoen

een handvol munt, fijngehakt

 

Wat te doen?

Verhit de olie in een pan en roerbak de knoflook op halfhoog vuur voor 4 minuten. Doe de couscous in de pan en roerbak 1 minuut. Giet de hete bouillon erbij en roer de couscous even door. Draai het vuur uit. Vervolgens gaan alle kruiden erbij. Roer goed door en laat de couscous met de deksel op de pan 8 minuten wellen. Roer de limoenschil erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel nog 2 minuten op de pan. Roer de pistachenoten en de abrikozen erdoor. Giet het limoensap erover en strooi de munt erover. Roer alles nog eens goed door en jouw salade is klaar!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0