Indische groenten met rijst

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

120 gram sperziebonen

1 grote winterwortel, met een fijnschiller of kaasschaaf in lange linten geraspt

de helft van een kleine witte kool, grof gesneden

1 blikje bamboescheuten, uitgelekt

1 ui, fijngehakt

30 gram geraspte kokos

2 eetlepels limoensap

2 eetlepels zoete sojasaus

1 theelepel sriracha (of een theelepel sambal oelek, of een eetlepel zoete chilisaus)

plantaardige olie

gekookte witte rijst om erbij te eten

 

Wat te doen?

Neem een flinke pan en vul die voor meer dan de helft met water. Breng aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat ongeveer 16 minuten koken. Doe ondertussen in een schaaltje de ui, de geraspte kokos, het limoensap, de sojasaus en de sriracha. Meng goed en zet opzij. Doe net voordat de sperziebonen gaar zijn de wortellinten en de witte kool erbij. Laat nog vier minuten koken en giet de groenten af. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten samen met de bamboescheuten, zo'n 2 minuten. Doe dan het kokosmengel erbij en roerbak nog 2 minuten. Serveer met de rijst en geniet van dit lekkers!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0