Tomaten aubergine curry

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

plantaardige olie

1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

2 kleine uien, fijngehakt

1 theelepel komijnzaad (let op, niet gemalen!)

200 gram fijngehakte tomaten

1 teen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel geelwortel (kurkuma)

1 eetlepel vers geraspte gember

1/2e theelepel kaneelpoeder

1 theelepel gemalen koriander

zout en peper

250 gram aubergine, in blokjes gesneden

koriander om te garneren

 

Wat te doen?

Verhit de olie in een grote koekenpan en doe de groene peper, uien en het komijnzaad in de pan. Roerbak zo'n 5 minuten. Roer de tomaten, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder, geelwortel, gember, kaneelpoeder en de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vervolgens kunnen de blokjes aubergine erbij en roerbak drie minuten. Doe de deksel op de pan en laat op een halfhoog vuur nog 10 minuten koken. Wel af en toe roeren. Controleer voor de zekerheid of de aubergine gaar is. Laat anders nog een paar minuutjes koken. Serveer met rijst en garneer met een paar takjes koriander. Hoe simpel kan lekker zijn?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0