Five-spice noedels

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

 

250 gram Soba noedels

30 ml. cranberry siroop (sinaasappelsap kan ook)

1 theelepel five-spice poeder

1 theelepel maïzena

2 eetlepels sojasaus

2 theelepels ahorn siroop (of stroop)

1 theelepel chilivlokken (Pul Biber)

olijfolie

140 gram wortel, in linten geschaafd

1 ui, fijngesneden

250 gram champignons, in plakjes gesneden

1 teentje knoflook, fijngehakt

250 gram broccoliroosjes

40 gram taugé 

geroosterd sesamzaad om te garneren

 

Wat te doen?

 

Kook de Sobanoedels, zoals vermeld op de verpakking. Meng in een kommetje de cranberry siroop, five-spice poeder, maïzena, sojasaus, ahorn siroop en chilivlokken. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de wortel, ui, champignons en knoflook, zo'n vijf minuten. Voeg de broccoliroosjes toe, draai het vuur wat lager en doe een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen (af en toe roeren). Meng de saus met de groenten (goed roeren) en laat nog 4 minuten doorkoken, totdat de saus wat dikkig is geworden. Leg de noedels op een bord. Verdeel de groenten erover en garneer met de taugé en de geroosterde sesamzaadjes. Enjoy!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0