No-chicken Buffalo Wings

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

 

1 grote bloemkool, in gelijke (niet al te kleine) roosjes gesneden

50 gram bloem

50 gram tarwemeel

200 ml amandelmelk

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 eetlepel tacokruiden (of kipkruiden)

zout en peper naar smaak

3 eetlepels sriracha (of chilisaus)

1 eetlepel olijfolie

 

Wat te doen?

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem, het meel, de amandelmelk, het paprikapoeder, de tacokruiden, een snuf zout en een beetje peper tot een beslag en roer de bloemkoolroosjes erdoor. Alle roosjes moeten met het beslag zijn bedekt. Verdeel de bloemkool op de bakplaat en laat 25 minuten bakken. Meng de hete saus met de olijfolie en haal na 25 minuten de bloemkool uit de oven. Meng de bloemkool goed met de saus. Verdeel de bloemkoolroosjes nogmaals over de bakplaat en bak wederom 25 minuten. Als het goed is heeft de bloemkool nu een lekker korstje. Serveer met gebakken aardappelen en een salade van sla, tomaat, mais, rode ui, avocado en zwarte bonen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0