Spinazie lasagne

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

 

plantaardige olie

250 gram oesterzwammen, in de lengte doormidden gesneden

250 gram cherry tomaten, gehalveerd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 ui, fijngesnipperd

1 eetlepel chilivloken (Pul Biber)

zout en peper

250 gram gewassen spinazie

200 ml kokosmelk

plantaardige olie

 

Wat te doen?

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen in 8 minuten gaar. Voeg de tomaten, knoflook, ui en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak zo'n 4 minuten. Doe in een ovenschaal een derde van de spinazie. Schep de helft van het oesterzwam/tomatenmengsel erop en giet een derde van de kokosmelk erover. Vervolgens maak je weer een laag met een derde van de spinazie en schep je de andere helft van het oesterzwam/tomatenmengsel erop. Giet een derde van de kokosmelk erover. Maak nu de laatste laag met de resterende spinazie en giet de overgebleven kokosmelk erover. Dek af met aluminiumfolie en plaats 25 minuten in de oven. Verwijder het folie en laat nog 10 minuten garen zodat de bovenste laag spinazie krokant wordt. (Haal eerder uit de oven als de spinazie te bruin begint te kleuren). Zo, jij hebt een lasagne anders!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0