Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
Voor de kip:
200 gram vegan kipstuckjes
1/2 theelepel chilivlokken (Pul biber)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel vers geraspte gember
2 theelepels tomatenpuree
150 ml olijfolie
En verder nog:
2 uien, grof gesneden
4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
3 theelepels geraspte verse gember
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kaneel
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel chilipoeder
2 grote zoete aardappels, in blokjes gesneden
1 aardappel, in blokjes gesneden
400 ml. groentebouillon
4 stronkjes witlof, in repen gesneden
olijfolie
peper en zout
Wat te doen?
Meng de kipstuckjes, chilivlokken, komijn, koriander, gember, tomatenpuree en olijfolie goed en laat een tijdje marineren.
Verwarm olijfolie in een tajine of braadpan en fruit de uien, knoflook en gember. Voeg daarna alle kruiden en de aardappelen toe en roerbak zo'n 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan 12 minuten zachtjes koken. Daarna voeg je de reepjes witlof toe en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en roerbak de gemarineerde kipstuckjes totdat ze gaar zijn. Verdeel de kipstuckjes over de tajine. Eet smakelijk!
Reactie schrijven