Biet bourguignon

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

 

1 grote ui, in grote stukken gesneden

2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

1/2 eetlepel mosterdzaad

4 grote bieten, geschild en in grote stukken gesneden

2 wortelen, geschild en in plakjes gesneden

250 ml. rode wijn

300 ml. groentebouillon

150 gram vlezige paddestoelen (shiitake)

1 blaadje laurier

paar takjes tijm

1 klein potje zilveruitjes, uitgelekt

olijfolie 

zout en peper

 

 

Wat te doen?

 

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het mosterdzaad toe en roer 1 minuut goed door. Daarna mogen de bieten en de wortelen in de pan. Bak deze groenten kort aan. Vervolgens giet je de rode wijn en de groentebouillon erbij. Breng aan de kook. Voeg de paddenstoelen, laurier en tijm toe en kook 15 minuten op een laag vuur, totdat de bieten gaar zijn. Als laatste roer je de zilveruitjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0