Beet Wellington

Wat heb je nodig? (voor 2 tot 4 pers.)

 

4 (even) grote rode bieten

aluminiumfolie

200 gram rauwe spinazie

2 zoete uien, fijngesnipperd

4 teentjes knoflook, fijngesnipperd

250 gram gemengde paddenstoelen, in een keukenmachine fijngemalen

100 gram amandelschaafsel

6 plakjes ontdooid bladerdeeg

2 eetlepels aquafaba

plantaardige olie

zout en peper

bakpapier

 

 

Wat te doen?

 

Verpak elke biet in aluminiumfolie. Verwarm de oven op 200 graden en gaar de bieten in de oven. Dat duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Haal de bieten uit de oven, laat afkoelen en verwijder de schil. Kook de spinazie goed gaar en laat afkoelen. Verhit olie in een koekenpan en fruit de uien en de knoflook totdat ze goudbruin zijn. Roer de paddenstoelen en het amandelschaafsel erdoor en laat 4 minuten bakken, totdat het meeste vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Leg bakpapier op de bakplaat van de oven en leg er 2 of 3 plakjes bladerdeeg op (afhankelijk van de grootte van de bieten) en verdeel de spinazie -in de lengte- in het midden over de bladerdeeg. Leg de bieten erop (tegen elkaar aan). Verdeel het paddenstoelenmengsel eromheen en bestrooi alles met wat zout en peper. Leg de overgebleven plakjes bladerdeeg erover en vouw de randen om zodat het een dicht pakketje wordt. Besmeer met de aquafaba en laat op 180 graden zo'n 15-20 minuten garen in de oven, totdat het bladerdeeg goudbruin is geworden. Haal uit de oven en snijd de Biet Wellington in plakken. Eet smakelijk!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0