Japanse pannenkoekjes

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

 

1 theelepel mosterd

3 theelepels Worcestershiresaus

4 eetlepels ketchup

2 theelepels knoflookpoeder

1 theelepel zwarte peper

180 ml amandelmelk 

1 theelepel witte wijnazijn

125 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden

40 gram rauwe spinazie, grof fijngehakt

plantaardige boter 

 

 

Wat te doen?

 

Meng in een kommetje de mosterd, Worcestershiresaus, ketchup, knoflookpoeder en zwarte peper. Goed doorroeren en even opzij zetten. Meng in een andere kom de amandelmelk, witte wijnazijn, bloem en het bakpoeder. Verwarm een beetje boter in een koekenpan en schep met een pollepel het beslag uit de kom in de pan. Verdeel er wat spinazie over en ringetjes bosui. Na drie of vier minuten het pannenkoekje keren en de andere kant goudbruin laten worden. De spinazie wordt nu crispy gebakken. Schep het pannenkoekje uit de pan en leg op een bord. Vervolgens bak je de overige pannenkoekjes op dezelfde manier. Met dit beslag bak ik zo'n 6 pannenkoekjes. Verdeel de saus over de pannenkoekjes en jij kunt aan tafel!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0