Pasta met crispy veggies, abrikozen en olijven

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

3 eetlepels limoensap

1 eetlepel ahornsiroop

1 eetlepel vers geraspte gember

1 teen knoflook, fijn gesneden

1 theelepel kaneelpoeder

2 theelepels gemalen komijn

2 eetlepels olijfolie

zout en peper

1 kleine broccoli, in roosjes verdeeld

1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld

pasta, naar eigen keuze en behoefte (rigatoni?)

120 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden

30 gram groene olijven van goede kwaliteit, in reepjes gesneden

handvol muntblaadjes, in reepjes gescheurd

handvol basilicum, in reepjes gescheurd

 

Wat te doen?

 

Meng limoensap, ahornsiroop, gember, knoflook, kaneelpoeder, komijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Doe de broccoli- en de bloemkoolroosjes in een saladeschaal en meng de helft van de zojuist gemaakte dressing met de groenten. Goed husselen. Leg bakpapier op een ovenplaat en verdeel de roosjes erover. Laat zo'n 30 minuten garen op 180 graden, totdat de roosjes crispy en goudbruin zijn. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af doe terug in de pan. Roer de broccoli- en bloemkoolroosjes, samen met de abrikozen en de olijven erdoor. Giet de andere helft van de dressing erover en meng goed. Schep de pasta met de groenten op een bord en strooi er de munt en basilicum over. Pronto! Aan tafel

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0